Sauce til and

Ingredienser:

  • 3 dl. sky fra andesteg eller andebryst i stegepose
    (Har du ikke sky nok kan der suppleres op med bouillon eller fond.)
  • 40 g smør eller fedt fra skyen
  • 3 spsk. hvedemel
  • Kulør
  • Ribsgele
  • Fløde
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skum fedtet af skyen. Brug fedtet eller smør til en opbagning. Smelt det i gryden, drys mel over og rør det god sammen. Tilsæt herefter skyen lidt ad gangen under konstant omrøring og lade saucen få et opkog. Smag til med ribsgele, salt og peber og evt. ekstra andefond, hvis du synes den skal smage af lidt mere. Du kan også smage den til med lidt rødvin. Tilsæt til sidst en sjat fløde til du har den ønskede konsistens og rør en smule kulør i saucen inden du serverer den til andestegen eller –brysterne med kartofler og rødkål.