Flæskesteg med sprøde svær

Ingredienser:

  • 1½ kg svinekam med      svær
  • Groft salt og peber
  • Lauerbærblade
  • ½ ltr. vand

Fremgansmåde:
Hvis ikke sværen er ridset på forhånd, ridser du den med ½ cm mellemrum med en skarp kniv. Undgå at ridse ned i kødet. Læg flæskestegen i et ovnfast fad med sværen nedad og hæld vand i fadet til det dækker sværen. Sæt fadet i ovnen ved 175°C i ½ time. Tag den ud og vend den om. Gnid sværen godt med salt og krydr kødet med peber. Stik laurbærblade ned imellem sværen. Læg stegen på en rist i en bradepande og sæt den tilbage i ovnen, stadig på 175°C. Steg den færdig i 1½-2 timer – kødsaften skal være klar. Hæld skyen fra til sauce og sæt stegen tilbage i ovnen under grill. Hold godt øje med sværen, så den ikke bliver sort.

Server flæskestegen med sauce, hvide og brune kartofler og hjemmelavet rødkål. Mums.