Hjemmelavet leverpostej

Ingredienser:

  • 500 g finthakket svinelever
  • 180 g finthakket spæk
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 1,5 dl mælk
  • 3 dl bouillon efter eget valg
  • 1 æg
  • 1 dl vand
  • 1 løg
  • ½ tsk timian
  • ¾ tsk. stødt allehånde
  • 3 tsk. salt
  • 1 tsk. kværnet sort peber
  • Bacon og champignon

Fremgangsmåde:
Start med opbagningen: Kom smør, mel, mælk og bouillon i en kasserolle. Bring det i kog og lad det blive tykt under konstant omrøring. Kog langsomt opbagningen igennem på svagt blus i 6-7 minutter. Køl den af.

Kom æg, vand, løg i små både, timian, allehånde, salt, peber og opbagningen i en foodprocessor og kør til du har en ensartet masse. Tilsæt herefter lever og spæk til du har en jævn fars.

Fyld farsen i folieforme – størrelse efter ønske. Bag leverpostejen i vandbad i ovnen i 30-40 minutter ved 170 grader (almindelig ovnvarme). Vælger du at fryse leverpostejen ned i mindre portioner, skal de bages 55 minutter fra frossen stand.

Server med sprødstegt bacon og små smørstegte champignoner på lækkert groft rugbrød 🙂