Eggnog ( Amerikansk Æggesnaps)

  • 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
  • ½ dl sukker
  • 2 dl mælk
  • 4 hele nelliker
  • Et drys kanel
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. rom eller whisky (kan undlades hvis børn også skal smage)

Fremgangsmåde:
Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker. Hæld mælk, nelliker og kanel i en tykbundet gryde og varm helt op, men uden at det koger. Hæld mælken i æggesnapsen under konstant omrøring og hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden. Varm det op under kontant omrøring til det tykner en anelse. Hæld det herefter gennem en si, for at si nellikerne fra. Tilsæt fløden og stil på køl i en time. Tilsæt herefter vanilje og rom/whisky og server eggnog’en afkølet i glas, drysset med muskatnød eller kanel.

En anderledes juledrik, der bestemt er værd at prøve. Velbekomme.