Vaniljekranse

Ingredienser til ca. 250 stk:

  • 500 g hvedemel
  • ¼ tsk bagepulver
  • 375 g smør
  • 1 æg
  • 250 g sukker
  • Kornene fra 2 vaniljestænger
  • 125 g smuttede, finthakkede mandler mandler

Fremgangsmåde:
Bland mel og bagepulver og smuldr smørret i til det ligner brødkrummer. Pisk æg, sukker og vaniljekorn og hæld det i smuldret sammen med de finthakkede mandler. Ælt til en ensartet dej.
Har du en kødhakker med stjernetyl kører du dejen ud i tynde strimler gennem denne – alternativt, har du ikke en kødhakker, så må du rulle tynde strimler med hænderne. Del strimlerne op i mindre bidder på 6 cm, saml enderne så du får små kranse og læg disse på en plade med bagepapir. Bag vaniljekransene i ovnen i 8 minutter ved 185 grader og lad dem herefter køle af på en bagerist.

Så er der kranse til kagedåsen. Du kan også binde dem op i røde silkebånd og hænge dem på træet som spiseligt pynt.