Ingredienser:
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 2 tsk. citronsaft
- 1 tsk. hjortetaksalt
- 3 spsk. piskefløde
- 500 g hvedemel
- 1 knivspids fint salt
- 1 tsk. stødt kardemomme
- Palmin til kogning
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker og tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt herefter hjortetakssalt, citron og fløde. Bland mel, salt og kardemomme og sigt i æggemassen. Ælt det hele sammen til en god fast dej og sæt på køl i par timer. Rul så dejen ud i 3-4 mm tykkelse og skær klejner ud af dejen – de skal være ruderformede; 4 cm lange og 3 cm brede. Skær et lille snit i midten af hver “ruder” og vrid klejnen ved at stikke den ene ende igennem hullet. Kog klejnerne i palmin til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Smager allerbedst når de serveres lune!