Honningkage

Ingredienser

  • 250 g honning
  • 225 g sirup
  • 250 g brun farin
  • 3 æg
  • 1/2 l kærnemælk
  • Finrevet skal fra 1 usprøjtet citron
  • 750 g mel
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde:
Smelt honning, sirup og brun farin i en tykbundet gryde. Lad massen køle af. Pisk æggene i et af gange og tilsæt derefter kærnemælk og fintrevet citronskal. Bland mel, natron og krydderier sammen og sigt dem i blandingen under omrøring. Hæld blandingen i en smurt bradepande (25×35 cm) eller springform og bag kagen ved 150 grader i ca. 1 time.

Spis honningkagen som den er, eller flæk den på tværs og smør den med smørcreme af smør og flormelis og overtræk med mørk chokolade. Mmmm….