Brunkager

Ingredienser til ca. 250 stk:

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • 1¾ tsk. potaske
  • 1 spsk. lunken vand
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Smelt smør, sukker og sirup ved jævn varme i en tykbundet gryde. Det må ikke koge. Tilsæt kanel, nellikke og hakkede mandler. Tag gryden af varmen og rør i massen til den er kølet lidt af. Hæld den i en skål. Opløs potasken i lunken vand og rør det i sukkermassen sammen med mel, til du har en ensartet, fast dej. Del dejen i 3, rul til pølser med en diameter på 4-5 cm og stil på køl. Lad dem helst trække på køl i et døgn. Skær dejen i tynde skiver og læg dem på en beklædt bageplade. Bag dem ca. 7 minutter ved 175 grader. Lad dem køle af på en bagerist.

Så er der brunkager til store og små 🙂