Æbleskiver

En uundværlig juleklassiker!

Ingredienser til ca. 70 stk.:

  • 3 æg
  • ½ liter kærnemælk
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • Smeltet smør til stegning

Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og kærnemælk. Sigt mel, salt og natron i under omrøring. Lad dejen hvile 15 minutter på køl. Varm en æbleskivepande godt op. Dryp lidt smeltet smør i hullerne og hæld dejen i. Hullerne skal kun fyldes en tredjedel op. Bag ved middel varme. Når dejen er bagt i kanten men stadig flydende i midten, vendes æbleskiverne med en gaffel eller strikkepind og bages færdige.

Server straks med syltetøj, flormelis og/eller sukker.

Mums 😀